FARMET ekstruuderid

Söödagraanulite tootmine

FARMET söödagranulaatorid (ekstruuderid) on mõeldud täisväärtuslike söödagraanulite tootmiseks. FARMET ekstruuderitega saab valmistada söödagraanuleid praktiliselt igast tavapärasest toormaterjalist – teravili, õliseemned, kaunviljad, kalajahu, kondijahu jm. analoogsed söödakomponendid.

Jämedama struktuuriga toormaterjal peab olema eelnevalt peenestatud ning mitme komponendiga söödasegu granuleerimisel peab olema materjal enne korralikult segatud. Madala õli- või niiskussisaldusega toormaterjali puhul tuleb granuleerimisprotsessi käigus lisada vett või auru. Samuti võib lisada näiteks rapsiõli. Vedelike ja/või auru lisamine toimub ekstruuderis automaatselt, etteantud programmi järgi.

Granuleerimisprotsessi käigus surutakse söödasegu ekstruuderis mehaaniliselt läbi mitmeastmelise kruvipressi suure rõhu all läbi graanulidüüside. Protsessi käigus tõuseb söödamassi temperatuur mehaanilise hõõrdumise tõttu lühiajaliselt kuni 120-130°C, see on tuntud kui HTST (High Temperature Short Time) -tehnoloogia.

Söödatööstuses kasutatakse ekstruudermeetodit kahel peamisel põhjusel:

  • Sööda kvaliteedi ja loomadele omastatavuse parandamine; 
  • Graanuleid on söötmisel oluliselt lihtsam menetleda kui jahusegusid.

Mida annab ekstruudermeetod granuleerimisel:

  • Tooraine mehaaniline peenestamine kokkupressimisel. Peenema struktuuriga söödakomponendid on seedeprotsessi käigus kiiremini ja täiuslikumalt omastatavad.
  • Proteiinide transformeerumine. Sööda lühiajalisel kuumenemisel üle 100°C ekstruuderis suure rõhu all põhjustab valkude lagundamise, mis parandab tunduvalt nende omastamist.
  • Ensüümide deaktiveerimine. Paraneb sööda maitse ja seega ka söödavus.
  • Mükotoksiinide ja muu kahjuliku bakteriaalse tegevuse peatamine söödas. Ekstruuderis tekkiva kõrge temperatuuri tõttu toimub sööda steriliseerimine ja hävivad paljud bakteriaalsed haigusetekitajad, hallitus jms.
  • Tärklise (söödas olevad polüsahhariidid) lagunemine ja muutumine seedimisel energeetiliselt kergemini omastatavateks monosahhariidideks.
  • Söödakomponentide homogeniseerimine ja sobiva kujuga graanulite tootmine (oluline näiteks lemmikloomatoidu puhul). Soovitud kujuga graanuli tootmiseks peab ekstrudaat sisaldama piisavas koguses sideaineid (enamasti tärklis).

Pikeneb sööda säilivusaeg.

 

Granuleerimine „kuivmeetodil“

Granuleerimise käigus ei lisata söödakomponentidele täiendavalt vett, veeauru ega õli. Sobib juhul, kui söödakomponentide õlisisaldus on vahemikus 16-22%. Suurema õlisisaldusega materjali puhul on soovitav eelnevalt üleliigne õli välja pressida. FARMET il on meetodiga pikaajalised kogemused, see on kasutusel juba üle 15 aasta.

Granuleerimine „märgmeetodil“

Granuleerimise käigus lisatakse söödakomponentidele täiendavalt vett, veeauru või õli. See on vajalik juhul, kui söödakomponentide õlisisaldus on alla 16%. Kasutatakse graanulite tootmiseks kui toormaterjaliks on:

  • Teravili või kaunviljad;
  • Kuivaks pressitud rapsi- või sojakook (õlisisaldusega alla 16%);
  • Kondijahu
  • Kalajahu
  • Vitamiinid, mineraalid, pigmendid, säilitusained...

 FARMET-il on nende meetoditega pikaajalised kogemused, FARMET ekstruuderid on edukalt kasutusel juba üle 15 aasta üle maailma väga paljude söödatootjate poolt.

FARMET toodab ekstruudereid tootlikkusega vahemikus 100-8400 kg/tunnis. Suurema tootlusvajaduse korral projekteeritakse tootmisliinid, milles töötab paralleelselt mitu ekstruuderit. Kogu tootmisprotsess on automatiseeritud ja toimib arvutijuhtimisel.

FARMET pakub terviklahendusi, kuid on paindlik ja soovi korral saab tellida ka üksikkomponente. Toormaterjali etteandeks ning valmisgraanulite menetlemiseks pakub Farmet laia valikut konkreetse seadmekomplekti juurde vajalikke ja sobivaid lisaseadmeid: konveierid, kolud, jahutid, kuivatid,  mahutid jm. seadmed.

Kõik FARMET-i seadmed vastavad EL-nõuetele ja on sertifitseeritud. Samuti toodetakse seadmeid ka vastavalt muudele kohalikele standarditele (nt. USA, Kanada, jm.).